söndag 13 november 2016
Med JUL i degen . 2 BRÖD .
HEJSAN !
DADEL OCH FIKONBRÖD
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
5 dl mjölk , 37 grader ,
1 /2 dl matolja ,
2 tsk salt ,
13 dl matbrödsmjöl, 4 sädesslag ,
50 g torkade dadlar ,
50 g torkade fikon ,
50 g hasselnötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med att hacka frukt och nötter .
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken .
Tillsätt olja och salt .
Blanda ner matbrödsmjölet och arbeta degen smidig .
I slutet av knådningen arbetar Du in frukt och nöt - hack
i degen .
Låt därefter den färdigknådade degen vila i bunken
under bakduk i ca 45 minuter .
STJÄLP upp degen på bakbord och dela den i 2 lika
stora delar .
Forma dessa till avlånga släta bröd och lägg dem i
smorda 1 1/2 - liters bakformar .
Ställ dem att jäsa i ca 30 minuter .
SNITTA de färdigjästa bröden med en ytlig längsgående skåra.
GRÄDDA bröden i 200 grader varm ugn i ca 25 minuter.
Stjälp dem nygräddade ur formarna och låt dem svalna
under bakduk .
Här behövs inget pålägg !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar