måndag 14 november 2016

MOBACKAS KAFFEKAKA .


HEJSAN !

Många läckra bakverk, och annan god mat för resten,
har kommit till genom så kallade missöden .
Som den här läckerheten till exempel .
Det skulle bli en chokladkaka av fransk typ, men när
kakan stod i ugnen, hade man glömt chokladen, som
skulle varit i smeten !
Den fick gräddas färdig och ut kom en härligt saftig,
lite kompakt kaka (inget bakpulver i kakan ), med
finaste kaffesmak .
Och ännu godare blev den när den bortglömda
chokladen i stället ringlades över den kalla kakan.

HÄR ÄR RECEPTET :
175 g smör /margarin,
1 msk snabbkaffepulver ,
2 dl socker ,
3 ägg ,
100 g nötkärnor ,
3/4 dl vetemjöl ,

GLASYR :
ca 100 g mörk blockchoklad.

SÅ  HÄR GÖR DU :
SMÄLT  smöret i en kastrull, rör ner kaffet, sockret
och äggulorna en i taget .
HACKA  nötterna grovt.
Tillsätt nötter, mjöl och vänd sist ner de till hårt skum

Inga kommentarer: