torsdag 24 november 2016
OSTFYLLD ÖRTKYCKLING 4 PORT .
HEJSAN !
EN VÄLLAGRAD EMMENTALEROST GER EXTRA
FYLLIG SMAK ÅT KYCKLINGEN.
KRYDDA GÄRNA MED SALVIA. mmm...så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILE'ER ca 500 g.
salt, peppar
färsk salvia, några blad
125 g Emmentalerost,
2 pkt bacon (140 g)
CIDERSÅS :
2 msk smör,
1 1/2 msk vetemjöl,
1 dl vatten,
2-3 msk kycklingfond,
1 1/2 dl vispgrädde,
1 1/2 dl cider,
färsk salvia, efter smak
salt, peppar
TILLBEHÖR :
VILDRIS,
cocktailtomater
UGN : 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR ett långt snitt längs med FILE'ERNAS
långsida, krydda med salt och peppar.
Hacka salvian grovt.
Skär osten i smala stavar.
Tryck sedan in ost och salvia i snitten.
TRYCK ihop FILE'ERNA och linda baconskivor
runt om.
Börja och sluta på undersidan .
Placera FILE'ERNA på en plåt med bakplåtspapper,
stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.
KONTROLLERA ATT KÖTTSAFTEN ÄR KLAR.
CIDERSÅS :
SMÄLT smöret i en tjockbottnad kastrull, rör i mjölet.
Tillsätt vatten, fond, grädde och cider.
Låt såsen koka samman under omrörning, ca 5-10 min.
Smaka av med hackad salvia, salt och peppar.
SERVERA . med VILDRIS och cocktailtomater.
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar