tisdag 15 mars 2016

KÅLPUDDING PÅ MITT VIS . 2 PORT.



HEJSAN !
DET  här är absolut det godaste som finns !
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl strimlad vitkål ,
250 g blandfärs ,
1 ägg ,
1 tsk salt   + 1 krm vitpeppar ,
1/2 - 3/4 dl grädde .
TILLBEHÖR :
Lingonsylt.
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRVÄLL kålen i lättsaltat vatten  ca  5 minuter .
Häll av vattnet .
BLANDA  köttfärsen med  ägg, salt, och vitpeppar .
Rör och blanda ihop.
Blanda ner ris och kål, späd med grädde .
Rör ihop allt .
BRED ut blandningen i en ugnssäker form .  Grädda i ugnen tills
färsen är genomstekt , ca 30 minuter .
SERVERA  med lingonsylt  och 1 glas mjölk .
LYCKA TILL !  ...mmm !

Inga kommentarer: