torsdag 14 juli 2016

MELONSKÅLAR MED CHILIRÄKOR 15 GLAS .



HEJSAN !

Räkor och chili, skulle vara gott ihop sades det,
vi provade , och det var det .
Prova Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 melon, gärna CANTALOUPE ,
700 g Honungsmelon,
1 kruka basilika,
ca 30 stora räkor,
MARINAD :
1 dl olivolja,
2 msk hallonbalsam-vinäger,
salt, svartpeppar,
1 chili, finhackad

Så här gör DU:
VISPA ihop  olja och vinäger .
Smaksätt med salt och peppar och blanda i chilin.
Lägg i räkorna och låt dem marinera .
TA ut kulor ur melonerna med ett kul-järn,
eller glasskopa .
Finhacka basilikan och blanda med melonkulorna .
Fördela kulor och basilika i små portionsskålar/glas.
Ta upp räkorna ur marinaden och stek dem hastigt
i het panna i lite olja.
Lägg räkorna på melonkulorna och droppa över lite
marinad .  FÖRVARAS kallt till serverings-dags .

Det här var riktigt festligt och jättegott !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: