lördag 28 januari 2017

FOCACCIA MED ROSMARIN, 1 BRÖD



           HEJSAN !

Det här blir ett STORT, underbart  gott  bröd .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
50 g jäst ,
7 dl vatten ,
2 tsk salt ,
½ dl olivolja ,
ca 14 dl vetemjöl special ,
2 msk olivolja ,
1 msk torkad rosmarin eller 2- 3 msk hackad färsk ,
gourmetsalt eller medelhavssalt ,

SÅ HÄR GÖR DU :

SMULA  jästen  i  en  bunke .  Värm  vattnet  till 
finger-värme, 37 grader .
Rör  ut  jästen  i  lite  av  vattnet .
Tillsätt  resten  av  vatten,  salt, ½ dl  olivolja och  mjöl.
ARBETA  kraftigt  till  en  smidig  och  lös  deg .
Häll  ut  degen  i en  bakpappersklädd  långpanna .
Tryck  ut  den  med  mjölad  hand  till  en  platta .
Låt  jäsa  under  duk  ca  30  minuter.
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Ringla  över  olivolja, rosmarin  och  gourmetsalt
eller  medelhavssalt .

GRÄDDA i mitten av ugnen ca 25 min.
SERVERA  brödet  nygräddat .

mmm...     LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: