lördag 28 januari 2017
FOCACCIA MED ROSMARIN, 1 BRÖD
HEJSAN !
Det här blir ett STORT, underbart gott bröd .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
7 dl vatten ,
2 tsk salt ,
½ dl olivolja ,
ca 14 dl vetemjöl special ,
2 msk olivolja ,
1 msk torkad rosmarin eller 2- 3 msk hackad färsk ,
gourmetsalt eller medelhavssalt ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke . Värm vattnet till
finger-värme, 37 grader .
Rör ut jästen i lite av vattnet .
Tillsätt resten av vatten, salt, ½ dl olivolja och mjöl.
ARBETA kraftigt till en smidig och lös deg .
Häll ut degen i en bakpappersklädd långpanna .
Tryck ut den med mjölad hand till en platta .
Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
SÄTT ugnen på 200 grader .
Ringla över olivolja, rosmarin och gourmetsalt
eller medelhavssalt .
GRÄDDA i mitten av ugnen ca 25 min.
SERVERA brödet nygräddat .
mmm... LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar