torsdag 23 februari 2017

RIVEN ÄPPLEKAKA till kaffet !



               HEJSAN !

 Här kan barnen hjälpa till att riva äpplena !

UGN: 225 GRADER i 25 MINUTER.

 HÄR ÄR RECEPTET :
 150 g smör eller mjölkfritt margarin,
 3 dl vetemjöl,
 1 krm salt,
 FYLLNING :
 100 g smör eller mjölkfritt margarin,
 2 ½ dl socker,
 2 ägg,
 5 grovrivna äpplen,
 rivet skal av 1 citron,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA smör och blanda det med mjöl, salt och vatten.
Arbeta snabbt ihop till en deg, lägg den att vila i kylen 1 tim.
SÄTT ugnen på 225 grader.
Kavla degen tunt och klä en SOCKERKAKSFORM  med
löstagbar botten med deg.
Låt gärna degen gå över kanterna .
Nagga botten och ställ formen i kylen en stund.
RÖR under tiden smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i
taget och vispa ordentligt .
Vänd till sist ner äpplen och citronskal .
HÄLL smeten i pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter.

TREVLIG FIKASTUND !


Inga kommentarer: