tisdag 21 mars 2017

KALKONFILE' LEMONE 4 PERS.



            HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :

2 KALKONFILE'ER   ca  300 g ,
smör till stekning ,
vetemjöl ,
salt och peppar,
saft av en 1 liten saftig citron,
1 dl vatten ,
bladpersilja ,
50 g smör ,
SERVERING
blancherade  gurkskivor hyvlade på längden
citronskivor,

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG  FILE'ERNA  på en skärbräda .
Tryck med handflatan och dela med kniv
längs med i tunna SCHNITZLAR  .
Klappa skivorna lite tunnare .
HETTA upp några msk smör i en panna
som kan rymma skivorna i ett lager.
Vänd dem snabbt i mjöl, skaka av och
stek dem några minuter / sida .
Lyft upp, salta och peppra och lägg åt sidan.
SPÄD  i  pannan med citronsaft och vatten ,
skrapa noga , vispa runt och tillsätt grovskuren
bladpersilja .
Vispa i smöret , vänd ner de stekta kalkon -
skivorna i skyn och hetta upp.
HYVLA  en gurka på längden .
Koka gurkskivorna i lättsaltat vatten  någon min
och spola av i kallt vatten.
SERVERA  den blancherade gurkan till kalkonen .
Garnera med citronskivor .

LYCKA TILL !

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: