torsdag 20 april 2017
KÖTTKORV MED ROTMOS 3 PORT.
HEJSAN !
Detta har en del av oss ätit i urminnestider ,
- fast då var det med fläsklägg .
Nu provar vi detta .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 köttkorv, ca 300 g (pricka korven med en gaffel så den inte spricker när Du kokar den)
EV. köttbuljong av fond eller tärning
till kokning + 2 kryddpepparkorn.
ROTMOS :
400 g kålrot,
200 g potatis,
av mjölig sort,
1 morot, 50 g
1 msk matfett,
1 dl kokvatten,
eller mjölk,
salt å peppar,
SERVERA MED ;
kokt broccoli ,
senap.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA korven och lägg lite omlott runt kanten
på en tallrik och värm i mikron under lock, på 650w
i 2 - 3 minuter.
ELLER värm korven i köttbuljong + 2 kryddpepparkorn
i en kastrull på spisen , ca 10 minuter.
ROTMOS :
SKIVA och skala kålroten .
Skala och skiva potatis och morot .
Koka kålrot, potatis och morot riktigt mjuka i en gryta
med lättsaltat vatten, ca 15 minuter.
HÄLL av vattnet men spara 1 dl om Du inte använder mjölk
till rotmoset .
Stöt potatis och rotfrukter med en potatisstöt .
Tillsätt matfett och kokvattnet eller mjölk och vispa till ett
luftigt mos med ballongvisp eller el-visp.
SMAKA av med salt och peppar .
SERVERA med broccoli och senap .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar