söndag 23 juli 2017
BROCCOLI- OCH RÖDLÖKSPAJ CA 10 BITAR.
HEJSAN !
Den här är god att servera både ljummen och kall
på BUFFEBORDET.
Gärna förskuren i fina tårtbitar .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 G SMÖR, KALLT
3 DL VETEMJÖL,
1/2 TSK SALT ,
1 ÄGGULA,
FYLLNING :
1 BROCCOLISTÅND,
1 1/2 RÖDLÖK,
3 ÄGG,
1 1/2 DL VISPGRÄDDE,
1 1/2 DL MJÖLK,
1/2 TSK SALT,
1 KRM VITPEPPAR,
40 G RIVEN OST.
SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA ihop smör, vetemjöl och salt till en smulig deg .
Tillsätt äggulan och samla ihop till en smidig pajdeg .
Låt den vila i kylen 30 minuter.
SÄTT ugnen på 175 grader .
Kavla ut degen och fodra* en pajform 24 cm i diameter.
Nagga botten och förgrädda 10 minuter .
DELA broccolin i små buketter och koka dem ett par
minuter i lättsaltat vatten .
Ta upp och lägg i en skål med isvatten .
Skär rödlöken i klyftor .
VISPA ihop ägg, grädde, mjölk , salt och peppar .
Varva rödlök och broccoli i pajskalet .
Häll på äggstanningen och strö över osten .
GRÄDDA pajen ca 30 minuter .
* fodra = smörja .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar