måndag 14 augusti 2017
RÅRÖRD VINBÄRSSYLT
HEJSAN !
Näst nypon är svartavinbär C- vitaminrikast
bland våra bär och frukter .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 Liter (1 kg ) svarta eller röda vinbär,
6 dl (500g) socker,
1 rågat kryddmått NATRIUMBENSOAT,
SÅ HÄR GÖR DU :
RENSA (snoppa de svarta vinbären )
och skölj bären väl.
Lägg bär och socker i en rymlig skål
och rör tills sockret har lösts upp och
bären mosats .
ANVÄND gärna hushållsmaskin .
Tillsätt BENSOATET utrört i lite sylt .
HÄLL sylten i frysförpackningar och
frys in.
Då håller sig både smak och vitaminer bättre.
VINBÄRSSYLT kan DU ha till allt ,
VARDAG som FEST !
Även gott i rulltårta !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar