måndag 14 augusti 2017

RÅRÖRD VINBÄRSSYLT



             HEJSAN  !

Näst  nypon  är  svartavinbär  C- vitaminrikast
bland  våra  bär  och  frukter .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2 Liter  (1 kg )  svarta  eller  röda  vinbär,
6  dl  (500g)  socker,
1  rågat  kryddmått  NATRIUMBENSOAT,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RENSA (snoppa  de  svarta  vinbären )
och  skölj  bären  väl.
Lägg  bär  och  socker  i  en  rymlig  skål
och  rör  tills  sockret  har  lösts  upp  och
bären  mosats .
ANVÄND  gärna  hushållsmaskin .
Tillsätt  BENSOATET  utrört  i  lite  sylt .
HÄLL sylten  i  frysförpackningar  och 
frys  in.
Då  håller  sig  både  smak  och  vitaminer  bättre.

VINBÄRSSYLT  kan DU  ha  till  allt , 
VARDAG  som  FEST !
Även gott i rulltårta !
LYCKA  TILL  !

Inga kommentarer: