onsdag 20 september 2017

BURGARE MED BRIEOST 4 PORT.



             HEJSAN !

Å,  DE  HÄR  VAR  GODA  KAN  NI  TRO !
VÄL  VÄRDA  ATT  GÖRA,  TILL  BJUDMAT, 
FAMILJEN  ELLER  BARNKALASET.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500 g  nötfärs,
1  pressad  vitlöksklyfta,
1  ägg,
1  tsk  salt,
2  krm  nymalen  svartpeppar,
1  msk  smör/margarin,
1  liten  fullkornsbaguette,(60 cm)

TILL  SERVERING :
sallad,
skivade  tomater,
3  msk  DIJONSENAP,
100  g  mager  BRIEOST,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT  UGNEN  PÅ  250  GRADER.
BLANDA  färs, vitlök,  ägg,  salt  och  peppar.
Forma  8  små  hamburgare .
STEK  hamburgarna  3  min.  per  sida  i  smör/margarin.
SKÖLJ  och  dela  salladen  i  bitar.
Skölj  och  skiva  tomaterna  .
Skiva  osten.
HALVERA  brödet  på  längden  och  skär  det  i  5  cm
breda  bitar .
Lägg  på  sallad,  tomat  och  burgare .
STRYK  senap  på  burgarna  och  toppa  med  ost .
Lägg  eventuellt  ihop  med  den  andra  brödhalvan .

TIPS !
KETCHUP  innehåller  antioxidanter (LYKOPEN från  tomater).
Välj  gärna  en  variant  med  stor  andel  tomater
och  låg  sockerhalt .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: