onsdag 20 september 2017
BURGARE MED BRIEOST 4 PORT.
HEJSAN !
Å, DE HÄR VAR GODA KAN NI TRO !
VÄL VÄRDA ATT GÖRA, TILL BJUDMAT,
FAMILJEN ELLER BARNKALASET.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g nötfärs,
1 pressad vitlöksklyfta,
1 ägg,
1 tsk salt,
2 krm nymalen svartpeppar,
1 msk smör/margarin,
1 liten fullkornsbaguette,(60 cm)
TILL SERVERING :
sallad,
skivade tomater,
3 msk DIJONSENAP,
100 g mager BRIEOST,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER.
BLANDA färs, vitlök, ägg, salt och peppar.
Forma 8 små hamburgare .
STEK hamburgarna 3 min. per sida i smör/margarin.
SKÖLJ och dela salladen i bitar.
Skölj och skiva tomaterna .
Skiva osten.
HALVERA brödet på längden och skär det i 5 cm
breda bitar .
Lägg på sallad, tomat och burgare .
STRYK senap på burgarna och toppa med ost .
Lägg eventuellt ihop med den andra brödhalvan .
TIPS !
KETCHUP innehåller antioxidanter (LYKOPEN från tomater).
Välj gärna en variant med stor andel tomater
och låg sockerhalt .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar