måndag 18 december 2017

UGNSBAKAD JULSKINKA .



                        HEJSAN !

Det  är  inte  alla  som  vill  köpa  färdigkokt   skinka,
utan  hellre  vill  laga  den  själv .
Jag  är  en  av  dem  .... .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Lägg  skinkan  på  en  bit  kraftig  aluminiumfolie .
Om  skinkan  omges  av  nät  får  det  sitta  kvar .
Svep  folien  ett  varv  runt  skinkan .
STICK  in  en  köttermometer   så   att  spetsen 
kommer   mitt   i   skinkan .
Lägg  skinkan  i  en  ugnssäker  form   och  ställ
i  nedre  delen  av  ugnen .
NÄR  termometern  visar  75  grader  är  skinkan
färdig ,  öppna  folien  när  skinkan  är  färdig  och
häll  av  spadet  i  en   kanna .
Spadet  kan  användas  till  dopp i grytan,  eller  till   
en  soppa .
Dopp i grytan  är  gott - värt  att  prova !

GOD  JUL ,
                           LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: