torsdag 15 februari 2018

DILLSTEKT LAMM I TOMATSÅS 6 PORT .



                  HEJSAN !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1   kg  Lammstek,  urbenad  och  bunden
eller  delad  i  två  bitar .
salt  å  peppar ,
olja  till  stekning ,
3  dl  dill ,  hackad ,
2  msk  dillfrön ,

TOMATSÅS :
4  mogna  tomater ,  hackade
2  vitlöksklyftor,  skivade
1/2  tsk  salt ,
1/2  tsk  SAMBAL  OELEK,
1  msk  vitvinsvinäger ,
1  dl  matlagningsvin ,
Ugnstemperatur  150  grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Gnid  in  köttet  med  salt  och  peppar .
Hetta  upp  olja  i  en  stekpanna  och 
bryn  köttet  väl  runt  om .
Klappa  in  köttet  rikligt  med  dill  och
dillfrön .
Stick  in  en  köttermometer  i  den  tjockaste
delen  och  stek  till  65  grader .
Tag  ut  köttet,  håll  det  varmt  och  låt 
vila  10  minuter  innan  det  skärs  upp .

Lägg  alla  ingredienser  till  tomatsåsen
i  en  kastrull   och  koka  upp .
Mixa  såsen  i  matberedare  och  sila 
tillbaka  den  i  kastrullen .

Skär  upp  köttet  och  servera  med  såsen,
potatis  eller  färsk  pasta,  smörstekt  svamp,
sockerärtor  och  riven  västerbottenost .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: