torsdag 15 februari 2018
DILLSTEKT LAMM I TOMATSÅS 6 PORT .
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg Lammstek, urbenad och bunden
eller delad i två bitar .
salt å peppar ,
olja till stekning ,
3 dl dill , hackad ,
2 msk dillfrön ,
TOMATSÅS :
4 mogna tomater , hackade
2 vitlöksklyftor, skivade
1/2 tsk salt ,
1/2 tsk SAMBAL OELEK,
1 msk vitvinsvinäger ,
1 dl matlagningsvin ,
Ugnstemperatur 150 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
Gnid in köttet med salt och peppar .
Hetta upp olja i en stekpanna och
bryn köttet väl runt om .
Klappa in köttet rikligt med dill och
dillfrön .
Stick in en köttermometer i den tjockaste
delen och stek till 65 grader .
Tag ut köttet, håll det varmt och låt
vila 10 minuter innan det skärs upp .
Lägg alla ingredienser till tomatsåsen
i en kastrull och koka upp .
Mixa såsen i matberedare och sila
tillbaka den i kastrullen .
Skär upp köttet och servera med såsen,
potatis eller färsk pasta, smörstekt svamp,
sockerärtor och riven västerbottenost .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar