tisdag 13 februari 2018

LYCKAD LAXPYTT 4 PORT.




                           HEJSAN !

mmm... Festlig   pytt  på  LAXFILE'  tillsammans
med  fänkål  och   purjolök .
På  toppen  en  rejäl  sked  med   färsk - ost   smaksatt
med  sik-rom .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
350  g  LAXFILE' ,
1  fänkål ,
1/2  purjolök ,
2  dl  cocktailtomater ,
6  dl  tärnad   potatis ,
2  msk  smör / margarin ,
salt  och  peppar ,
rivet  skal  av  en   citron ,
SIKROMSFÄRSKOST :
125  g  naturell  färskost ,
1  msk  finhackad  schalottenlök ,
50  g   sikrom ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Skär  laxen  i  kuber .
Koka  den  ca  5  min  i  lättsaltat  vatten.
Låt  den  rinna  av .
Skär  fänkålen  i  tärningar   och  purjolöken
i   strimlor .
Halvera  tomaterna .
Stek  potatis   och  fänkål  mjuka  i  smöret .
Tillsätt  purjolöken  och  fräs  ytterligare   ett
par  minuter .
Krydda  med  salt  och  peppar .
Vänd   försiktigt   ner   lax-kuberna ,  och  det
rivna  citronskalet .
Rör  samman   färsk - osten   med   löken  och
rommen .

LYCKA   TILL !

Inga kommentarer: