tisdag 13 februari 2018
LYCKAD LAXPYTT 4 PORT.
HEJSAN !
mmm... Festlig pytt på LAXFILE' tillsammans
med fänkål och purjolök .
På toppen en rejäl sked med färsk - ost smaksatt
med sik-rom .
HÄR ÄR RECEPTET :
350 g LAXFILE' ,
1 fänkål ,
1/2 purjolök ,
2 dl cocktailtomater ,
6 dl tärnad potatis ,
2 msk smör / margarin ,
salt och peppar ,
rivet skal av en citron ,
SIKROMSFÄRSKOST :
125 g naturell färskost ,
1 msk finhackad schalottenlök ,
50 g sikrom ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Skär laxen i kuber .
Koka den ca 5 min i lättsaltat vatten.
Låt den rinna av .
Skär fänkålen i tärningar och purjolöken
i strimlor .
Halvera tomaterna .
Stek potatis och fänkål mjuka i smöret .
Tillsätt purjolöken och fräs ytterligare ett
par minuter .
Krydda med salt och peppar .
Vänd försiktigt ner lax-kuberna , och det
rivna citronskalet .
Rör samman färsk - osten med löken och
rommen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar