torsdag 8 mars 2018

PESTOGRATINERAD LAX MED FETAOST & RÖDBETOR , 4 PORT.



                    HEJSAN !

Här  blir  det  ett  extra  plus  för  de  vackra  färgerna
i  denna  rätt !
Dessutom  mmm..... så  himla  god !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500  g  LAXFILE'
salt och peppar ,
1  dl  pesto ,
500  g  rödbetor ,
100  g  krämig  färskost ,
t ex  PHILADELPHIA,
100 g  fetaost ,
2  dl rucolasallad ,
2  msk  vitvinsvinäger ,
3  msk  olivolja ,
UGN :  175  grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BÖRJA  med  att  skrubba  rödbetorna .
Koka  dem  mjuka  men  se  till  att  de
har  lite  tuggmotstånd  kvar .
Låt  dem  svalna  lite .
Skala  och  skär  dem  i  klyftor .
LÄGG  laxbitarna  i  en  ugnssäker  form .
Salta ,  peppra  och  bred  på  pesto  i  ett 
jämt  lager .
Tillaga  laxen  mitt  i  ugnen  ca  15  min.
MIXA  med  stavmixer  färskost  och  feta-
ost  till  en  luftig  kräm .
Vänd  samman  rödbetor,  rucolasallad , 
vitvinsvinäger  och  olivolja .

SERVERA  den  luftiga  krämen  till  .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: