torsdag 8 mars 2018
PESTOGRATINERAD LAX MED FETAOST & RÖDBETOR , 4 PORT.
HEJSAN !
Här blir det ett extra plus för de vackra färgerna
i denna rätt !
Dessutom mmm..... så himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g LAXFILE'
salt och peppar ,
1 dl pesto ,
500 g rödbetor ,
100 g krämig färskost ,
t ex PHILADELPHIA,
100 g fetaost ,
2 dl rucolasallad ,
2 msk vitvinsvinäger ,
3 msk olivolja ,
UGN : 175 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med att skrubba rödbetorna .
Koka dem mjuka men se till att de
har lite tuggmotstånd kvar .
Låt dem svalna lite .
Skala och skär dem i klyftor .
LÄGG laxbitarna i en ugnssäker form .
Salta , peppra och bred på pesto i ett
jämt lager .
Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 min.
MIXA med stavmixer färskost och feta-
ost till en luftig kräm .
Vänd samman rödbetor, rucolasallad ,
vitvinsvinäger och olivolja .
SERVERA den luftiga krämen till .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar