tisdag 3 april 2018

BOVETEBULLAR MED FRÖN , 15 ST .



             HEJSAN !

Glutenfria  brödbullar,  smaka !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
25 g  jäst ,
9  dl  kallt  vatten ,
1 1/2  tsk  salt ,
7  dl   bovetemjöl ,
4  dl  rismjöl ,
1 1/2  dl  PSYLLIUMHUSK ,
2  msk  CHIAFRÖN ,
1  dl  solrosfrön ,
1/2  dl  sesamfrön
1/2  dl  linfrön ,
1  msk  flytande  honung ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  ut  jäst  i  vatten  och  blanda  i  salt,  mjöl
och  HUSK till  en  slät  deg .
Tillsätt  frön  och  honung  och  låt  degen  svälla
ca  10  minuter .
FORMA  till  runda  bullar  och  lägg  på  en
bakpappersklädd  plåt.
Låt  bullarna  jäsa  under  en  bakduk  i  ca  2  tim.
SÄTT  ugnen  på  225  grader .
Grädda  i  mitten  av  ugnen  ca  20 minuter .
Låt  bröden  svalna  innan  Du  äter  dem .

mmm...Så  himla  goda !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: