tisdag 3 april 2018
BOVETEBULLAR MED FRÖN , 15 ST .
HEJSAN !
Glutenfria brödbullar, smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst ,
9 dl kallt vatten ,
1 1/2 tsk salt ,
7 dl bovetemjöl ,
4 dl rismjöl ,
1 1/2 dl PSYLLIUMHUSK ,
2 msk CHIAFRÖN ,
1 dl solrosfrön ,
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön ,
1 msk flytande honung ,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jäst i vatten och blanda i salt, mjöl
och HUSK till en slät deg .
Tillsätt frön och honung och låt degen svälla
ca 10 minuter .
FORMA till runda bullar och lägg på en
bakpappersklädd plåt.
Låt bullarna jäsa under en bakduk i ca 2 tim.
SÄTT ugnen på 225 grader .
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter .
Låt bröden svalna innan Du äter dem .
mmm...Så himla goda !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar