måndag 28 maj 2018

FRU JANSSONS LYXIGA PÄRONTOSCA .... 10 BITAR .





                             HEJSAN !

Den  här  är  saftig  och  härligt  knäckig
-  med  andra  ord   oemotståndlig !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
150  g  smör/margarin ,  rumstemperatur
2 1/2  dl  strösocker ,
3  ägg ,
3 1/2  dl  vetemjöl(BERTE QVARN)
2  tsk  vaniljsocker ,
1 1/2  tsk  bakpulver ,
1  dl  mellangrädde ,
2  päron ,

TOSCASMET :
2  dl  strösocker ,
100  g  smör ,
1  dl  vispgrädde ,
2  msk   vetemjöl ,
200  g  blandade  nötter ,
UGN : 175, +  250,  GRADER.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  matfett  och  socker  poröst .
Tillsätt  äggen,  ett  i  taget,  och  rör  kraftigt .
Blanda  vetemjöl,  vaniljsocker  och  bakpulver .
Rör  ner  mjöl-blandningen  och  grädde,  blanda
till  en  jämn  smet .
SMÖRJ  och  bröa  en  rund  form  med  löstagbar
botten  och  diametern  24  cm .
Häll  smeten  i  formen .
Kärna  ur  och  klyfta  päronen,  stick  ner  klyftorna
i  kaksmeten .
GRÄDDA  kakan  mitt  i  ugnen  40-45 min,  känn
efter  med  sticka  att  kakan  känns  torr .
Öka  ugnsvärmen  till  250  grader .
TOSCASMET :
SMÄLT  socker  och  smör  sakta  under  omrörning
i  en  rostfri  kastrull .
Tillsätt  grädden  och  mjölet,  låt  allt  småkoka 
ett  par  minuter .
RÖR  ner  nötterna ,  häll  massan  över  kakan .
GRÄDDA  kakan  i  ÖVRE  delen  av  ugnen  ytterligare
ca  10  minuter  tills TOSCAN  fått  färg .

LYCKA  TILL !



Inga kommentarer: