måndag 28 maj 2018
FRU JANSSONS LYXIGA PÄRONTOSCA .... 10 BITAR .
HEJSAN !
Den här är saftig och härligt knäckig
- med andra ord oemotståndlig !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin , rumstemperatur
2 1/2 dl strösocker ,
3 ägg ,
3 1/2 dl vetemjöl(BERTE QVARN)
2 tsk vaniljsocker ,
1 1/2 tsk bakpulver ,
1 dl mellangrädde ,
2 päron ,
TOSCASMET :
2 dl strösocker ,
100 g smör ,
1 dl vispgrädde ,
2 msk vetemjöl ,
200 g blandade nötter ,
UGN : 175, + 250, GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett och socker poröst .
Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt .
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver .
Rör ner mjöl-blandningen och grädde, blanda
till en jämn smet .
SMÖRJ och bröa en rund form med löstagbar
botten och diametern 24 cm .
Häll smeten i formen .
Kärna ur och klyfta päronen, stick ner klyftorna
i kaksmeten .
GRÄDDA kakan mitt i ugnen 40-45 min, känn
efter med sticka att kakan känns torr .
Öka ugnsvärmen till 250 grader .
TOSCASMET :
SMÄLT socker och smör sakta under omrörning
i en rostfri kastrull .
Tillsätt grädden och mjölet, låt allt småkoka
ett par minuter .
RÖR ner nötterna , häll massan över kakan .
GRÄDDA kakan i ÖVRE delen av ugnen ytterligare
ca 10 minuter tills TOSCAN fått färg .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar