söndag 20 maj 2018
SKÅNSK SILLATÅRTA , ...4 PERS .
HEJSAN !
Denna är smaskens !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 skivor kavring, skuren på
längden
smör eller bordsmargarin,
FYLLNING 1 :
1 burk matjessill , 110 g
1 dl lätt CREME Fraiche ,
1 / 2 dl finklippt gräslök ,
FYLLNING 2 :
2 hårdkokta ägg ,
1 dl gräddfil ,
1/2 dl finklippt gräslök ,
FYLLNING 3 :
3 msk hackad rödlök ,
1 dl gräddfil ,
4 msk ansjoviskaviar ,
GARNERING :
1 dl gräddfil ,
3 msk majonnäs ,
rivet skal av 1/2 citron ,
2 ägg ,
5 rädisor ,
persilja,
matjessill ,
2 askar krasse ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BRED smör på alla brödskivorna.
Lägg ut en skiva bröd .
Spara några MATJESFILEE'R till
Garnering , hacka resten av sillen
i tärningar och blanda med CREME Fraiche
och gräslök .
FÖRDELA röran jämnt över brödskivan .
Lägg på den andra bottnen .
HACKA de hårdkokta äggen och blanda med
gräddfil och gräslök .
Fördela blandningen på skiva 2.
Lägg på skiva 3 .
BLANDA rödlök, gräddfil och kaviar .
Bred blandningen över den tredje skivan.
Lägg på den sista brödskivan .
Vira in längden i plastfilm och lägg den
i kylen ett par timmar för att den ska
safta till sig .
BLANDA gräddfil, majonnäs och rivet citronskal
till garneringen .
Fördela över och runt kanterna på tårtan.
SKIVA äggen och rädisorna , knip toppen av
persiljan och skär sillen i mindre bitar .
GARNERA tårtans ovansida .
Klipp krassen och tryck fast runt tårtans kanter.
ALL LYCKA TILL !
- med detta pyssel .
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar