tisdag 22 maj 2018

SOMMARPAJ MED RICOTTA, SPARRIS & JORDGUBBAR .... 4 PERS.



           
                    HEJSAN !

Den  här  pajen  var  extra  god .
Varsågoda !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
PAJDEG :
3  dl  vetemjöl ,
125  g  smör / margarin ,
2  msk  iskallt  vatten ,
FYLLNING :
250  g  RICOTTAOST ,
1  dl  riven  parmesan ,
200  g  grön  sparris ,
250  g  jordgubbar ,
1  dl  basilika ,  hackad

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  UGNEN  PÅ  225  GRADER .
MIXA  samman  ingredienserna  till  pajdegen
och  tryck  ut  i  en  pajform,  med  löstagbar
botten .
Ställ  kallt  i  30  minuter .
BLANDA  samman  RICOTTAOST,
riven  parmesan   och  bred  ut  i  pajskalet .
FÖRVÄLL  sparrisarna  några  minuter  i
lättsaltat  vatten ,  häll  av  och  lägg  vackert  i
pajskalet,  toppa  med  halverade  jordgubbar
och  strö  över  lite  extra  parmesan .
STÄLL  in  i  ugn  ca  15  minuter  eller  tills
pajskalet  är  klart .
STRÖ  över   hackad  basilika .

LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: