tisdag 26 juni 2018

SÖTSYRLIG KRUSBÄRSKAKA , ...12 BITAR .




                              HEJSAN !

Nu  är  krusbären  snart  mogna , då  bjuder
jag  på  denna  skapelse .

Det  är  en  lite  tyngre  och  saftigare  kaka
utan  bakpulver .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

100  g  margarin  eller  smör ,
3  ägg  ,
3  dl  strösocker ,
3  dl  kärnvetemjöl ,
3 - 4  dl  krusbär ,
100  g  vit  choklad ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SMÄLT  matfettet  i  en  kastrull  och  låt
det  svalna  något .
Vispa  ägg  och  socker  pösigt .
Blanda  ner  det  smälta  fettet  och  mjölet
i  äggblandningen .
BRED  ut  smeten  i  en  smord  och  bröad
sockerkaka  form  som  rymmer  1 1/2  liter.
OM  krusbären  är  stora  -  dela  dem  en  gång.
Hacka  chokladen  grovt .
Lägg  krusbär  och  choklad  över  kakan .
GRÄDDA  kakan  i  nedre  delen  av  ugnen
i  175  grader  ca  60  minuter .
Täck  med  aluminiumfolie  om  kakan
riskerar  att  få  för  mycket  färg .
LÅT  kakan  vila  några  minuter  i  sin  form ,
vänd  upp  den  på  ett  sockrat  fat .

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !



Inga kommentarer: