tisdag 26 juni 2018
SÖTSYRLIG KRUSBÄRSKAKA , ...12 BITAR .
HEJSAN !
Nu är krusbären snart mogna , då bjuder
jag på denna skapelse .
Det är en lite tyngre och saftigare kaka
utan bakpulver .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g margarin eller smör ,
3 ägg ,
3 dl strösocker ,
3 dl kärnvetemjöl ,
3 - 4 dl krusbär ,
100 g vit choklad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet i en kastrull och låt
det svalna något .
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda ner det smälta fettet och mjölet
i äggblandningen .
BRED ut smeten i en smord och bröad
sockerkaka form som rymmer 1 1/2 liter.
OM krusbären är stora - dela dem en gång.
Hacka chokladen grovt .
Lägg krusbär och choklad över kakan .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen
i 175 grader ca 60 minuter .
Täck med aluminiumfolie om kakan
riskerar att få för mycket färg .
LÅT kakan vila några minuter i sin form ,
vänd upp den på ett sockrat fat .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar