fredag 13 juli 2018

KORVSPETT OCH COLESLAW MED FÄNKÅL. 4 PORT .



                     HEJSAN !

Gör  extra  mycket  grönsaker  och  blanda
i  nästa  dags  pasta  eller  gör  en  matig
lunch-macka .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4 - 8  korvar ,
2  majskolvar ,
100  g  körsbärstomater ,

COLESLAW :
1  dl  matlagningsyoghurt ,
1  dl  majonnäs ,
2  tsk  honung ,
2  msk  vit  balsamvinäger ,
1  tsk  FLINGSALT ,
1  tsk  svartpeppar ,
4  dl  strimlad  vitkål ,
2  dl  finstrimlad  fänkål ,
2  dl  tunt  skivade  morötter,

SKÄR  korv  och  majs  i  mindre  bitar .
Fördela  dem  med  tomaterna  på  spett
och  grilla  ca  10  minuter .

BLANDA  yoghurt,  majonnäs,  honung
och  vinäger  till  en  dressing .
Salta  och  peppra .
Vänd  ner  vitkål,  fänkål  och  morötter.

SERVERA  med * saltbakad  potatis,  färskpotatis 1 kg.
*Häll  grovt  salt  i  en  långpanna  och
tryck  ner  potatisarna .
SÄTT  in  plåten  i  ugnen  tills  potatisen  är  mjuk,
ca  1  timme.

TREVLIG  SOMMAR !


Inga kommentarer: