torsdag 30 augusti 2018

FISKGRATÄNG MED TORSK OCH TOMATER. 4 PERS.



                     HEJSAN !

DET  här var gott kan Ni tro !
Om Du inte har torsk hemma  kan Du välja
annan vit fisk  eller lax.

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g halvtinad TORSKFILE'
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
3 msk vetemjöl eller MAIZENA
2 dl mjölk
2 dl grädde,
1 dl finhackad dill
1 dl riven lagrad ost
250 g körsbärstomater, gärna i olika färger
3 msk finhackad basilika
10 mini- MOZZARELLOR
4  port potatismos
GARNERING:
Basilika

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
SKÄR den halvtinade torsken i breda skivor.
Lägg skivorna i en smord ugnsform.
Salta och peppra.
Täck formen med aluminiumfolie .
Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter.
SMÄLT smöret i en kastrull och vispa ner mjölet .
Tillsätt mjölk och grädde, koka upp under omrörning.
Låt koka , ca 5 minuter.
Vänd ner dill och ost.  Smaka av med salt och peppar.
TA UT fisken ur ugnen och häll såsen över fisken i formen.
HÖJ UGNSVÄRMEN TILL 250 GRADER.
Halvera tomaterna och blanda med basilika och halverade
MOZZARELLABOLLAR.
Strö detta över fisken.
SPRITSA potatismos runt om fisken (har Du ingen sprits, klicka ut moset)
Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg , ca 10 minuter.
Garnera med basilika.

SMAKLIG MÅLTID, och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: