söndag 14 oktober 2018

APELSINRUTOR, 42 ST.




                    HEJSAN  !

Här är det mersmak !

HÄR ÄR RECEPTET :

100 g smör /margarin
1 1/4 dl strösocker
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 stor apelsin
50 g sötmandel
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk maizena
3 äggvitor
GLASYR och GARNERING :
3 dl florsocker
ca 3 msk apelsinsaft
1/2 - 1 förpackning syltade apelsinskal

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen på 200 grader .
Kläd en liten  långpanna  ca  20x 30 cm,
med bakplåtspapper.
RÖR  fett och socker poröst . Tillsätt en äggula i taget
och rör väl mellan varje .
BORSTA  apelsinen i varmt  vatten  och riv av det gula
skalet .  Pressa  ur saften.  Mal mandeln .
 BLANDA ner apelsinskal,  apelsinsaft,  mandel,  vetemjöl
och  maizenamjöl.
VISPA  äggvitorna  till hårt skum.   Rör  först ner hälften
av äggvitorna  och vänd  därefter försiktigt ner  resten .
BRED  ut smeten  i pappersformen  .
GRÄDDA  på galler  mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
LÅT kakan kallna på galler.
SIKTA  florsockret och rör ut det med apelsinsaften.
Bred glasyren över kakan . Strö apelsinskalen innan  glasyren stelnat .
SKÄR  kakan i fyrkanter när  glasyren  stelnat .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: