söndag 14 oktober 2018
APELSINRUTOR, 42 ST.
HEJSAN !
Här är det mersmak !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör /margarin
1 1/4 dl strösocker
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 stor apelsin
50 g sötmandel
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk maizena
3 äggvitor
GLASYR och GARNERING :
3 dl florsocker
ca 3 msk apelsinsaft
1/2 - 1 förpackning syltade apelsinskal
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Kläd en liten långpanna ca 20x 30 cm,
med bakplåtspapper.
RÖR fett och socker poröst . Tillsätt en äggula i taget
och rör väl mellan varje .
BORSTA apelsinen i varmt vatten och riv av det gula
skalet . Pressa ur saften. Mal mandeln .
BLANDA ner apelsinskal, apelsinsaft, mandel, vetemjöl
och maizenamjöl.
VISPA äggvitorna till hårt skum. Rör först ner hälften
av äggvitorna och vänd därefter försiktigt ner resten .
BRED ut smeten i pappersformen .
GRÄDDA på galler mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
LÅT kakan kallna på galler.
SIKTA florsockret och rör ut det med apelsinsaften.
Bred glasyren över kakan . Strö apelsinskalen innan glasyren stelnat .
SKÄR kakan i fyrkanter när glasyren stelnat .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar