tisdag 16 oktober 2018
KANTARELLPAJ MED SQUASH OCH SOLTORKADE TOMATER , 4 PERS.
HEJSAN !
Marinerade soltorkade tomater gör den här lättlagade kantarellpajen
extra smakrik . SERVERA den gärna till kräftor eller andra rätter
med god sälta .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
3 msk vatten
FYLLNING:
400 g kantareller
1 gul lök
1/2 squash (350 g)
1 msk + 1 msk smör/margarin
1 dl marinerade soltorkade tomater
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
100 g prästost, riven
GARNERING : färsk timjan.
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop mjöl och fett i en matberedare .
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg .
Tryck ut den i fyra ugnssäkra portionsformar,
ca 12 cm i diameter, eller i en rund form med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter .
Nagga degen med en gaffel .
Ställ formarna / formen i kylen ca 30 minuter .
SÄTT ugnen på 200 grader .
Grädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter.
FYLLNING :
ANSA kantarellerna och halvera de största .
Skala och hacka löken . Skär squashen i bitar .
STEK svamp och lök i 1 msk smör/margarin i en
stekpanna tills vätskan kokat bort.
Ta upp det och stek sedan squashen i 1 msk smör/
margarin 2 - 3 minuter . Hacka tomaterna .
Lägg svamp, lök, squash och tomater i pajskalen .
VISPA upp ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
Häll äggstanningen över grönsakerna och strö på osten.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 25 minuter.
Garnera, pajerna med timjan och servera .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar