onsdag 17 oktober 2018

KESOKAKA ,




                          HEJSAN !

Den  här  är  god  kan  Ni  tro !
Den tar en stund att göra ,  men  det är kakan väl värd.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
BOTTEN :
250 g veteskorpor eller digestivekex 1
1 3/4  dl strösocker
200 g smält smör/margarin
FYLLNING :
400 g Färskost, Keso eller Kvarg
1 1/2  dl  strösocker
1  dl russin
50  g  syltade apelsinskal
1  msk  pressad  citronsaft
3 ägg
1 tsk  potatismjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
KROSSA  skorporna  och  blanda  samman  dem  med
det  smälta  fettet .
TRYCK  ut  degen  i  botten  och upp efter  kanterna  i
en  smord  rund  form  med  löstagbar  botten ,  20-22
ca  i  diameter .  Låt  formen  stå  i  kylskåp,  ca 1 timma.
SÄTT ugnen på 225  grader .
BLANDA färskosten  med  socker, apelsinskal och  russin.
Vispa äggen  och tillsätt dem samt  potatismjölet.
Häll ostsmeten  i  degformen . LÄGG  folie på botten  av
ugnen om fett skulle rinna ner.
GRÄDDA  kakan  på  galler  i  nedre  delen  av  ugnen
sammanlagt  ca  45  minuter, men  sänk  värmen  till 175
grader  när  ca  15  minuter  återstår  av  gräddningstiden.
LÅT  kakan svalna lite i formen innan den  tas ur .
SERVERA  kakan ljummen eller kall.

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: