onsdag 17 oktober 2018
KESOKAKA ,
HEJSAN !
Den här är god kan Ni tro !
Den tar en stund att göra , men det är kakan väl värd.
HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTEN :
250 g veteskorpor eller digestivekex 1
1 3/4 dl strösocker
200 g smält smör/margarin
FYLLNING :
400 g Färskost, Keso eller Kvarg
1 1/2 dl strösocker
1 dl russin
50 g syltade apelsinskal
1 msk pressad citronsaft
3 ägg
1 tsk potatismjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
KROSSA skorporna och blanda samman dem med
det smälta fettet .
TRYCK ut degen i botten och upp efter kanterna i
en smord rund form med löstagbar botten , 20-22
ca i diameter . Låt formen stå i kylskåp, ca 1 timma.
SÄTT ugnen på 225 grader .
BLANDA färskosten med socker, apelsinskal och russin.
Vispa äggen och tillsätt dem samt potatismjölet.
Häll ostsmeten i degformen . LÄGG folie på botten av
ugnen om fett skulle rinna ner.
GRÄDDA kakan på galler i nedre delen av ugnen
sammanlagt ca 45 minuter, men sänk värmen till 175
grader när ca 15 minuter återstår av gräddningstiden.
LÅT kakan svalna lite i formen innan den tas ur .
SERVERA kakan ljummen eller kall.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar