måndag 29 oktober 2018
SILVERKAKA MED RUSSIN.
HEJSAN !
En enkel och jättegod kaka till kaffe och te .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin
2 1/2 dl strösocker
2 tsk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl, BQ
1 krm salt
5 äggvitor
1 dl russin
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .Smörj och bröa en kransform, ca 1 1/2 liter.
RÖR smör och socker vitt och poröst. Blanda ner citronsaften.
VISPA äggvitorna till mycket hårt skum .
SIKTA ner vetemjölet blandat med bakpulvret och saltet .
Tillsätt hälften av äggvitorna och rör samman smeten .
VÄND försiktigt ner resten av vitorna samt russinen .
Häll smeten i formen .
GRÄDDA på galler i nedre delen av ugnen , ca 40 minuter .
LÅT kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp på galler för att kallna .
Sikta eventuellt lite florsocker över kakan vid servering.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar