måndag 29 oktober 2018

SILVERKAKA MED RUSSIN.



                      HEJSAN !

En enkel och jättegod kaka till kaffe och te .

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin
2 1/2 dl strösocker
2 tsk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl, BQ
1 krm salt
5 äggvitor
1 dl russin

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .Smörj och bröa en kransform, ca 1 1/2 liter.
RÖR smör och socker vitt och poröst.  Blanda ner citronsaften.
VISPA äggvitorna till mycket hårt skum .
SIKTA  ner vetemjölet blandat med bakpulvret och saltet .
Tillsätt hälften av äggvitorna och rör samman  smeten .
VÄND försiktigt  ner  resten  av  vitorna  samt russinen .
Häll smeten i formen .
GRÄDDA på galler i nedre delen av ugnen , ca 40 minuter .
LÅT kakan svalna lite i formen  innan  den  stjälps  upp  på  galler  för  att  kallna .
Sikta  eventuellt  lite  florsocker  över  kakan  vid  servering.

LYCKA  TILL!






















































































































































































































































































































































































































































































Inga kommentarer: