onsdag 21 november 2018

GRÖNKÅLSPAJ, 6 PORT.



                           HEJSAN !

Det här blir nytt för oss i år ,  - Grönkålspaj !
HÄR ÄR  RECEPTET :
PAJDEG :
75 g smör/margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kesella
FYLLNING:
1 gul lök
100 g grönkål
2 msk smör
ÄGGSTANNING :
3 ägg
1 dl kesella
1 dl vispgrädde
salt, peppar
140 g riven GRÄDD-Ädelost
GARNERA MED :
Granatäppelkärnor
UGN : 225 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
PAJDEG : FINFÖRDELA  smöret i mjölet.  Tillsätt kesella och arbeta
ihop till en deg .  Tryck ut degen i en paj-form.  Nagga degen .
Låt formen stå kallt,  30 minuter. Förgrädda, 10 minuter.
FYLLNING : SKALA och hacka löken .
Ta bort grova delar från grönkålen och strimla kålen fint.
Fräs lök och kål i en stekpanna med smör.  Lägg över i pajskalet .
ÄGGSTANNING :  VISPA  samman ägg, kesella, grädde, salt och
peppar och häll i formen .  Strö över ädelost . Grädda i ca 30 min.
GARNERA  med  granatäppelkärnor .

LYCKA TILL !







Inga kommentarer: