onsdag 21 november 2018
GRÖNKÅLSPAJ, 6 PORT.
HEJSAN !
Det här blir nytt för oss i år , - Grönkålspaj !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
75 g smör/margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kesella
FYLLNING:
1 gul lök
100 g grönkål
2 msk smör
ÄGGSTANNING :
3 ägg
1 dl kesella
1 dl vispgrädde
salt, peppar
140 g riven GRÄDD-Ädelost
GARNERA MED :
Granatäppelkärnor
UGN : 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
PAJDEG : FINFÖRDELA smöret i mjölet. Tillsätt kesella och arbeta
ihop till en deg . Tryck ut degen i en paj-form. Nagga degen .
Låt formen stå kallt, 30 minuter. Förgrädda, 10 minuter.
FYLLNING : SKALA och hacka löken .
Ta bort grova delar från grönkålen och strimla kålen fint.
Fräs lök och kål i en stekpanna med smör. Lägg över i pajskalet .
ÄGGSTANNING : VISPA samman ägg, kesella, grädde, salt och
peppar och häll i formen . Strö över ädelost . Grädda i ca 30 min.
GARNERA med granatäppelkärnor .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar