torsdag 1 november 2018
ÖCKERÖKAKOR , 8 ST.
HEJSAN !
Från Öckerö i Göteborgs skärgård kommer detta recept ,
på de mjuka, lätta brödkakorna .
Kardemumma ger brödet dess speciella smak .
mmm...så himla goda !
Jag fick vara med och baka dessa underbara brödkakor,
hemma hos min goda vän Jill, i hennes kök .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
5 dl vatten
1 paket torrjäst
1/2 dl socker
1 tsk salt
1 dl vetekli
1/2 msk finstött kardemumma
ca 2 liter vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret , häll på vattnet och värm till ca 45 grader.
Blanda torrjäst, socker, salt, mjöl, vetekli och kardemumma
och tillsätt smörvattnet .
Arbeta samman till en smidig deg .
Låt degen jäsa i ca 1 timme.
ARBETA sedan upp degen på bakbordet .
Dela den i 8 delar som vardera formas till en rund bulle och
kavlas ut till en 1/2 - centimeters tjock kaka .
NAGGA kakan på båda sidor och låt jäsa i ca 30 minuter.
GRÄDDA i 275 grader , ca 5 minuter.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar