söndag 13 maj 2018

LÄTTBAKAT SOLROSBRÖD... 2 ST .




                                HEJSAN !

Här  är  ett  kalasrecept  på  grovt  och  saftigt  matbröd .
Solrosfröna  blir  gröna  under  gräddningen !
Brödet  passar  lika  bra  till  frukost  som  på  en BUFFE',
är  mycket  hållbart  och  går  utmärkt  att  frysa .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4 1 /2  dl  grahamsmjöl ,
4 1/2  dl  vetemjöl ,
2 1/ 4  dl  vetekross ,
1  dl  vardera  av  vetekli,
hela  linfrön  och  solrosfrön,
1 1/2  msk  bikarbonat ,
1  dl  farinsocker ,
1  liter  filmjölk ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  de  torra  ingredienserna  väl
och  rör  ner  filen .
Fördela  degen  i  två  välsmorda  brödformar,
1 1/2  liter .
GRÄDDA  på  galler  på  nedersta  falsen  i
200  grader,  40  minuter .
Sänk  värmen  till  175  grader  och  grädda
bröden  färdiga  ytterligare  20  minuter .

Hoppas  det  smakar !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: