söndag 13 maj 2018
LÄTTBAKAT SOLROSBRÖD... 2 ST .
HEJSAN !
Här är ett kalasrecept på grovt och saftigt matbröd .
Solrosfröna blir gröna under gräddningen !
Brödet passar lika bra till frukost som på en BUFFE',
är mycket hållbart och går utmärkt att frysa .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 1 /2 dl grahamsmjöl ,
4 1/2 dl vetemjöl ,
2 1/ 4 dl vetekross ,
1 dl vardera av vetekli,
hela linfrön och solrosfrön,
1 1/2 msk bikarbonat ,
1 dl farinsocker ,
1 liter filmjölk ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA de torra ingredienserna väl
och rör ner filen .
Fördela degen i två välsmorda brödformar,
1 1/2 liter .
GRÄDDA på galler på nedersta falsen i
200 grader, 40 minuter .
Sänk värmen till 175 grader och grädda
bröden färdiga ytterligare 20 minuter .
Hoppas det smakar !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar