lördag 2 juni 2018
GRILLAT BRÖD MED PAPRIKAYOGHURT,...8 SMÅ BRÖD.
HEJSAN !
Prova det här, det är uppskattat !
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 15 g (ca 1 msk) färsk jäst
2 1/2 dl kallt vatten ,
1 msk olivolja ,
1 tsk FLINGSALT ,
ca 5 dl vetemjöl (BERTE QVARN )
ca 300 g)
PENSLING :
olivolja ,
FLINGSALT ,
PAPRIKAYOGHURT :
2 grillade paprikor ,
1 kruka bladpersilja ,
1 vitlöksklyfta ,
1/2 citron ,
2 dl grekisk yoghurt , 10 %
salt och svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
GRILLAT BRÖD :
Smula jästen i en bunke .
Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig .
Blanda i olivolja, salt och mjöl .
Arbeta ihop till en deg.
Häll lite olivolja på degen och vänd runt
så att den blir oljad runt om .
LÅT jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme
i rumstemperatur .
Ta upp degen på mjölad bänk och dela i
4 eller 8 bitar .
Forma dem till runda bullar .
Låt dem jäsa på mjölad bänk övertäckta med
bakduk ca 30 minuter i rumstemperatur .
Kavla eller platta ut degen till tunna kakor och
nagga dem med en gaffel .
Pensla med lite olivolja och strö på FLINGSALT.
GRÄDDA bröden på grillen tills de blåser upp
sig lite, ca 1 minut.
Vänd bröden och grädda dem färdigt 1 1/2- 2 min
beroende på värmen .
PAPRIKAYOGHURT :
HACKA paprika och persilja grovt .
Skala och riv vitlöken fint .
Riv det yttersta skalet av citronen .
BLANDA paprika, persilja, vitlök och
citronskal med yoghurt.
Smaka av med salt, peppar och några
droppar citronsaft .
SERVERA brödet med paprikayoghurt.
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar