lördag 2 juni 2018

GRILLAT BRÖD MED PAPRIKAYOGHURT,...8 SMÅ BRÖD.




                          HEJSAN !

Prova  det  här,  det  är  uppskattat !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
ca  15 g (ca 1 msk)  färsk  jäst
2 1/2  dl  kallt  vatten ,
1  msk  olivolja ,
1  tsk FLINGSALT ,
ca  5  dl  vetemjöl (BERTE QVARN )
ca  300 g)
PENSLING :
olivolja ,
FLINGSALT ,

PAPRIKAYOGHURT :
2 grillade  paprikor ,
1  kruka  bladpersilja ,
1  vitlöksklyfta ,
1/2  citron ,
2  dl  grekisk  yoghurt , 10 %
salt  och  svartpeppar .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

GRILLAT  BRÖD :
Smula  jästen  i  en  bunke .
Tillsätt  vattnet  och  rör  tills  jästen  löst  sig .
Blanda  i  olivolja,  salt  och  mjöl .
Arbeta  ihop  till  en  deg.
Häll  lite  olivolja  på  degen  och  vänd  runt
så  att  den  blir  oljad  runt  om .

LÅT  jäsa  övertäckt  med  bakduk  ca  1  timme
i  rumstemperatur .
Ta  upp  degen  på  mjölad  bänk  och  dela  i
4  eller  8  bitar .
Forma  dem  till  runda  bullar .
Låt  dem  jäsa  på  mjölad  bänk  övertäckta  med
bakduk  ca  30  minuter  i  rumstemperatur .
Kavla  eller  platta  ut  degen  till  tunna  kakor  och
nagga  dem  med  en  gaffel .
Pensla  med  lite  olivolja  och  strö  på  FLINGSALT.

GRÄDDA  bröden  på  grillen  tills  de  blåser  upp
sig  lite,  ca  1 minut.
Vänd  bröden  och  grädda  dem  färdigt  1 1/2- 2 min
beroende  på  värmen .

PAPRIKAYOGHURT :
HACKA  paprika  och  persilja  grovt .
Skala  och  riv  vitlöken  fint .
Riv  det  yttersta  skalet  av  citronen .

BLANDA  paprika,  persilja,  vitlök  och
citronskal  med  yoghurt.
Smaka  av  med  salt,  peppar  och  några
droppar  citronsaft .
SERVERA   brödet  med  paprikayoghurt.

LYCKA  TILL !
TREVLIG  SOMMAR !



Inga kommentarer: