söndag 10 juni 2018
DAJMFYLLD GLASSTÅRTA MED PUNSCH OCH JORDGUBBAR ,...6 PORT .
HEJSAN !
Åh...! - den här var god kan Ni tro !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Dubbel-DAJM.
2 msk Punsch ,
4 Äggulor ,
5 msk Florsocker ,
1 msk Vaniljsocker ,
4 dl Vispgrädde ,
150 g osockrade, skivade
halvtinade Jordgubbar ,
GARNERING :
Jordgubbsbitar , DAJM, Silverkulor .
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med att skiva DAJMEN grovt
och mäta upp Punschen .
VISPA sedan Gulor med Flor- och Vaniljsocker
till en riktigt tjock och pösig kräm .
VISPA Grädden .
Vänd genast ner Äggkräm, DAJM och Jordgubbar
i Grädden , varsam med degskrapa .
Tillsätt samtidigt Punschen i små portioner under
arbetets gång .
HÄLL upp Glass-massan i en limpform och ställ
i frysen tills den stelnat, 3- 4 timmar eller över
natten .
DOPPA limpformen en kort stund i varmt Vatten,
och stjälp upp den .
GARNERA med Jordgubbs-bitar , krossad DAJM
och eventuellt Silverkulor och låt fatet stå
30 minuter i kylskåpet, innan Glassen ska serveras .
TREVLIG SOMMAR !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar