söndag 10 juni 2018

DAJMFYLLD GLASSTÅRTA MED PUNSCH OCH JORDGUBBAR ,...6 PORT .




                        HEJSAN !

Åh...! - den  här  var  god  kan  Ni  tro !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

1  Dubbel-DAJM.
2  msk  Punsch ,
4  Äggulor ,
5  msk  Florsocker ,
1  msk  Vaniljsocker ,
4  dl  Vispgrädde ,
150  g  osockrade,  skivade
halvtinade  Jordgubbar ,

GARNERING :
Jordgubbsbitar ,  DAJM,  Silverkulor .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BÖRJA  med  att  skiva  DAJMEN  grovt
och  mäta  upp  Punschen .
VISPA  sedan  Gulor  med  Flor- och Vaniljsocker
till  en  riktigt  tjock  och  pösig  kräm .
VISPA  Grädden  .
Vänd  genast  ner  Äggkräm,  DAJM  och  Jordgubbar
i  Grädden ,  varsam  med  degskrapa .
Tillsätt  samtidigt  Punschen  i  små  portioner  under
arbetets  gång .
HÄLL  upp  Glass-massan  i  en  limpform  och  ställ
i  frysen  tills  den  stelnat,  3- 4 timmar  eller  över
natten .
DOPPA  limpformen  en  kort  stund i  varmt  Vatten,
och  stjälp  upp  den .
GARNERA  med Jordgubbs-bitar ,  krossad   DAJM
och   eventuellt  Silverkulor   och  låt  fatet  stå
30  minuter  i  kylskåpet,  innan  Glassen  ska  serveras .

TREVLIG  SOMMAR !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: