lördag 29 september 2018

KRÄMIG BJÖRNBÄRS - CHEESEKAKE 12 BITAR .




                  HEJSAN !

Med CREME Fraiche blir glasyren krämig med frisk smak.
Så himla god  och riktigt grann och titta på.

HÄR ÄR RECEPTET  :
200 g digestivekex
100 g smör /margarin

FYLLNING :
400 g PHILADELPHIAOST
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
finrivet skal från 1 citron

GLASYR :
4 dl CREME Fraiche
1 dl florsocker
3 dl björnbär

SÅ HÄR GÖR DU :
KÖR digestivekexen i en matberedare eller stöt dem i en mortel.
Smält matfett och häll det över smulorna .
TRYCK ut smulorna i en smord form med avtagbar kant, 24 cm i diam.
Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 5 - 10 min.
VISPA färskost, ägg och socker med en elvisp till en slät smet.
Rör ner citronskalet och bred ut smeten i formen.
Grädda  cheesecaken i nedre delen av ugnen i 30 - 35 min  och låt den svalna.
BLANDA CREME Fraiche  och florsocker och bred det ovanpå .
Toppa med björnbär .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: