onsdag 1 maj 2019

HALLONRUTOR, ca 40 ST .




                         HEJSAN !

mmm...Smaka på  de  här  godingarna  till eftermiddags-fikat !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
250 g  rumsvarmt  smör /margarin
3 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
GARNERING :
4 dl hallon
30 g mandelspån

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen  på  175  grader.
Rör  matfett  och  socker  poröst.
Tillsätt  ett  ägg  i  taget  under  kraftig  omrörning.
BLANDA  ihop  mjöl,  bakpulver  och  vaniljsocker
och  sikta  ner  i  smeten.
Tillsätt  gräddfil  och  rör  om.
FÖRDELA  smeten  i  en  bakpappersklädd  långpanna,
ca  25 x 35  cm  stor,  jämna till .
STRÖ över bären.  Du behöver  inte  trycka  ner  dem  i
smeten .  Strö över mandelspån.
GRÄDDA  strax  under  ugnens  mitt i  35-40 minuter,
känn  med  sticka .  Ta ut,  låt svalna  och  skär i  rutor.

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: