onsdag 1 maj 2019
HALLONRUTOR, ca 40 ST .
HEJSAN !
mmm...Smaka på de här godingarna till eftermiddags-fikat !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g rumsvarmt smör /margarin
3 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
GARNERING :
4 dl hallon
30 g mandelspån
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Rör matfett och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning.
BLANDA ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker
och sikta ner i smeten.
Tillsätt gräddfil och rör om.
FÖRDELA smeten i en bakpappersklädd långpanna,
ca 25 x 35 cm stor, jämna till .
STRÖ över bären. Du behöver inte trycka ner dem i
smeten . Strö över mandelspån.
GRÄDDA strax under ugnens mitt i 35-40 minuter,
känn med sticka . Ta ut, låt svalna och skär i rutor.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar