onsdag 8 maj 2019
TEKAKA MED KARDEMUMMA.
HEJSAN !
Vetebröd med kardemumma är både gott och snabb- bakat.
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl vetemjöl= BERTE QVARN
2 1/2 tsk bakpulver
1 dl socker
100 g smör /margarin
2 dl mjölk
1 tsk stött kardemumma
GARNERING :
6 hackade sötmandlar
2 msk pärlsocker
UGN :225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA de torra ingredienserna.
Finfördela matfettet i blandningen.
TILLSÄTT mjölken och arbeta snabbt ihop degen.
Lägg den i en smord form ca 24 cm i diameter.
Strö på mandel och pärlsocker.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Låt den kallna på galler under bakduk.
TEKAKAN går bra att frysa .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar