söndag 2 juni 2019
MÖRKT BRÖD MED SOLROSKÄRNOR, 2 BRÖD.
HEJSAN !
Vilken tillfredsställelse det är att baka sitt eget matbröd.
Att själv bestämma vilka ingredienser man vill ha för
att få det riktigt saftigt, nyttigt och gott .
HÄR ÄR MITT RECEPT !
2 dl solroskärnor
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl vetekli
1 msk salt
5 dl siktat DINKEL - mjöl
5 dl DINKEL- mjöl fullkorn
2 msk bikarbonat
1 liter standard filmjölk
1 /2 dl mörk sirap
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Blanda samman samtliga torra ingredienser
i en stor bunke eller i en rymlig matberedare.
Blanda ordentligt . Tillsätt filmjölk och sirapen.
Blanda . Degen ska vara lös .
SMÖRJ och bröa två brödformar ca 1 1/2 liter
vardera och häll smeten i formarna .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 45 min,
täck nu över bröden med ugnsfolie och grädda
i ytterligare 4o - 45 min. Känn med sticka .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar