söndag 2 juni 2019

MÖRKT BRÖD MED SOLROSKÄRNOR, 2 BRÖD.




                          HEJSAN !

Vilken tillfredsställelse  det  är  att  baka  sitt  eget  matbröd.
Att  själv  bestämma  vilka  ingredienser  man  vill  ha  för
att  få  det  riktigt  saftigt,  nyttigt  och  gott .

HÄR  ÄR  MITT  RECEPT !
2 dl solroskärnor
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl vetekli
1 msk salt
5 dl siktat DINKEL - mjöl
5 dl DINKEL- mjöl fullkorn
2 msk bikarbonat
1 liter standard filmjölk
1 /2 dl mörk sirap

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen  på  175  grader.
Blanda  samman  samtliga  torra  ingredienser
i  en  stor  bunke  eller i  en  rymlig  matberedare.
Blanda  ordentligt .  Tillsätt  filmjölk  och  sirapen.
Blanda .  Degen  ska  vara  lös .
SMÖRJ  och  bröa  två  brödformar  ca  1 1/2  liter
vardera  och  häll  smeten  i  formarna .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av ugnen  ca  45  min,
täck  nu  över  bröden  med  ugnsfolie  och  grädda
i  ytterligare  4o - 45 min.  Känn med  sticka .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: