fredag 7 juni 2019

OMELETT PÅ FÄRSKPOTATIS, 4 - 6 PERS.




                     HEJSAN !

God som den är, men passar även utmärkt
till varmrökt lax, stekt fläsk  eller rökt kött.

HÄR ÄR RECEPTET :
ca 1/2 kg kokt färskpotatis
2 purjolökar (endast det vita)
2 msk olivolja
salt och peppar
1 liten påse färsk babyspenat, ca 50 g
6 ägg
4 msk olivolja till stekning
SERVERING :
gräslök
1 dl finriven ost
grönsallad
tomater

SÅ HÄR GÖR DU :
GROVTÄRNA  potatisen och skiva purjolöken tunt.
HETTA upp en stekpanna med olja.
Fräs potatisen och löken i 3 - 4 minuter.
Smaka av med salt och peppar och rör i spenaten.
VISPA upp äggen och häll det över potatisfräset .
Stek på låg värme tills undersidan börjar få färg, ca 5 min.
VÄND omeletten med hjälp av en tallrik och stek klart
i 3 - 4 minuter .
FINHACKA gräslöken.
Strö finriven ost och den hackade gräslöken över
omeletten och servera med  varma tomater och grönsallad.

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: