fredag 28 juni 2019
RISOTTO MED RÖDBETOR OCH CHEVRE, 2 PERS.
HEJSAN !
Ja, detta var smakrikt !
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk smör/margarin
1 1/2 dl ARBORIORIS
eller annat risotto-ris
1 dl vitt vin
salt, svartpeppar
300 g kokta rödbetor
100 g CHEVREOST
35 g rucola
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och buljongtärning i en kastrull.
SKALA och hacka lök och vitlök, fräs i smör/margarin
i en rymlig kastrull eller traktörpanna .
Tillsätt riset och låt fräsa med en stund .
HÄLL på vin och 2 dl av buljongen, sjud försiktigt .
Buljongen ska koka in i efterhand .
Rör då och då och tillsätt buljong vid behov tills det
mesta har kokat in . Eventuellt behövs lite mer vatten.
SMAKA av med salt och peppar .
Skär rödbetorna i klyftor och smula CHEVREOSTEN.
Vänd ner risotton och servera med rucolablad.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar