tisdag 16 juli 2019
SOMMARTÅRTA MED BÄR , 8 - 10 BITAR.
HEJSAN !
En knaprig chokladbotten som inte behöver gräddas i ugn,
fylls med vispad grädde eller glass och garneras med
sommarens färska bär .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJSKAL :
12 krossade DIGESTIVEKEX
ca 3 1/2 dl
100 g smör/margarin
100 g mörk choklad
FYLLNING :
2 - 3 dl vispad grädde eller 1 liter vaniljglass
GARNERING :
Jordgubbar, hallon, blåbär eller hjortron .
SÅ HÄR GÖR DU :
KROSSA kexen i matberedaren.
Smält smör och choklad tillsammans i en skål
över en kastrull med sjudande vatten .
Blanda kexkrosset med chokladblandningen.
BRED ut smeten i botten och runt kanterna
med hjälp av en sked i en form med löstagbar
kant . Ställ in formen i kylen .
BRED vispad grädde över pajbottnen eller skeda
över vaniljglass och garnera med sommarens bär.
GRÄDDE eller GLASS kan bytas mot vaniljvisp.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar