tisdag 16 juli 2019

SOMMARTÅRTA MED BÄR , 8 - 10 BITAR.




                  HEJSAN !

En knaprig chokladbotten som inte behöver gräddas i ugn,
fylls med vispad grädde eller glass och garneras med
sommarens färska bär .

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJSKAL :
12 krossade DIGESTIVEKEX
ca 3 1/2 dl
100 g smör/margarin
100 g mörk choklad
FYLLNING :
2 - 3 dl vispad grädde eller 1 liter vaniljglass
GARNERING :
Jordgubbar,  hallon, blåbär eller hjortron .

SÅ HÄR GÖR DU :
KROSSA kexen i matberedaren.
Smält smör och choklad tillsammans i en skål
över en kastrull med sjudande vatten .
Blanda kexkrosset med chokladblandningen.
BRED ut  smeten i botten och runt kanterna
med hjälp av en sked i en form med löstagbar
kant .  Ställ in formen i kylen .
BRED vispad grädde över pajbottnen  eller skeda
över vaniljglass och  garnera med sommarens bär.

GRÄDDE eller GLASS kan bytas mot vaniljvisp.

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: