fredag 2 augusti 2019
MUFFINS MED HALLONKRÄM, 18 medelstora .
HEJSAN !
Halvfrusna hallon släpper inte vätska !
Så smarriga ...mmm !
HÄR ÄR RECEPTET:
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
75 g smält smör/margarin
3/4 dl mjölk
ca 3 dl vetemjöl- BERTE QVARN
1 1/2 tsk bakpulver
TOPPING :
200 g färskost naturell
(av Philadelphia typ)
ca 1 1/2 dl florsocker
ca 1 dl hallon
GARNERING :
ca 18 hallon.
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg, socker och vaniljsocker pösigt .
Häll mjölken i det smälta smöret och blanda
med äggsmeten .
BLANDA vetemjöl med bakpulver, sikta ner
i smeten under omrörning .
Sätt ut muffinsformar på en plåt
(eller sätt formarna i en muffinsplåt så blir
muffinsen rakare och högre).
Fyll formarna till 3/4 och grädda i 175 grader
ca 15 minuter. Låt svalna .
VISPA färskosten mjuk, blanda ner florsocker
och hallon .
Klicka TOPPINGEN på muffinsen och garnera
med hallon och ett blad citronmeliss .
Tid :ca 25 min .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar