torsdag 26 september 2019
DINKELBAGUETTER, 4 ST.
HEJSAN !
Perfekta bröd på BUFFE'BORDET ,
eller till goda ostar .
Jag bakade dessa lite i förväg och de
var goda även efter någon dag .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl yoghurt
2 msk matolja
2 tsk salt
1 msk flytande honung
4 dl DINKELMJÖL - fullkorn
6 - 7 dl vetemjöl
GARNERING: valfri kross, sesamfrön
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en degbunke .
Värm upp vattnet till 37 grader , lös upp jästen i
lite av vattnet .
Tillsätt resterande mängd vatten, yoghurt, olja ,
salt, flytande honung och DINKELMJÖL.
Tillsätt vetemjöl spara lite till utbakningen .
ARBETA samman degen väl, använd gärna
maskin, annars knåda för hand så länge Du orkar.
Låt degen jäsa väl övertäckt ca 40 minuter .
TA UPP degen på mjölat bakbord och dela den i
4 lika stora delar .
Rulla med lätt mjölad hand ut avlånga bröd, vrid
dem ett par gånger och placera på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter .
SÄTT ugnen på 225 grader .
Pensla bröden med vatten och strö över kross och sesamfrö.
GRÄDDA mitt i ugnen 15 - 20 minuter tills de fått färg.
Låt svalna på galler .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar