måndag 7 oktober 2019

KORV - OCH ÄPPELGRYTA, 4 PORT. + TIPS !



                   HEJSAN !

Den enklaste  korvgryta  får  extra  god  smak
av  några  äppelklyftor .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 äpplen
2 stora morötter
4 potatisar
1 purjolök
1 grönsaksbuljongtärning
2 - 3 dl vatten
400 g falukorv
1 dl finklippt persilja
+2 dl Turkisk yoghurt
1- 2 vitlöksklyftor - pressade
2 cm riven ingefära
2 kläm på Akacia honung

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ  och  skala  äpplen.  morötter  och  potatis.
Skölj  och  ansa  purjolöken  .
Skär i bitar även korven .
KOKA  upp vattnet  med buljongtärningen .
Lägg  ner allt och låt koka så länge att även
potatisen mjuknat .
Det brukar ta ca 10 minuter.
SPÄD  eventuellt  med  mer vatten .
Strö på rikligt av persilja .

SERVERA  med senap och
 2 dl   turkisk yoghurt
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 cm riven ingefära
och  1 - 2 kläm på flytande Akacia honung.
Rör ihop allt utom senapen ,
den serveras endast till korven.

LYCKA TILL !
TIPS !
Yoghurt-blandningen,  kan Du ha till vilken
rätt som helst ,- där Du inte använder sås.
                                                                    TACK !

Inga kommentarer: