söndag 6 oktober 2019

KÖTTFÄRSPAJ MED RIVNA ROTFRUKTER, 4 - 6 PORT.



                    HEJSAN !

Den här rätten var god kan Ni tro !

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 grahamsmjöl
125 g smör/margarin
3 - 4 msk kallt vatten
FYLLNING :
1 stor gul lök
2 msk smör/margarin
300 g köttfärs
4 dl riven palsternacka
2 dl grovriven  morot
1 - 2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk timjan
ÄGGSTANNING :
2 ägg
2 dl mjölk + 1 nypa salt
ÖVERST :
3 dl riven ost

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .

FINFÖRDELA  smöret i mjölet .
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg . 
Snabbast i matberedare .
Tryck ut degen i en ugnssäker form och låt den
vila i 15 minuter .
Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
SKALA  och hacka löken.
Stek den mjuk i smör på svag värme .
Öka värmen och lägg i köttfärsen .
Smula sönder den med en gaffel .
BLANDA ned de rivna rotfrukterna .
Smaksätt med salt och peppar + timjan.
Lägg köttfärsröran i pajskalet .
VISPA samman ägg och mjölk och häll i formen .
Strö över osten .
GRÄDDA 20-25 minuter eller tills äggstanningen
stelnat i mitten .

Ha gärna en sallad till som Ni gillar
och färska lingon eller sylt.

SMAKLIG MÅLTID !



Inga kommentarer: