tisdag 8 oktober 2019

SESAM - & LINGONBULLAR , 24 ST .



                 HEJSAN !

Det fiffiga med det här långpanna -baket
är den långa jästiden  - använda den till
nytta eller nöje !
Himla goda med  röda vinbärssylt  -  men receptet är lingonsylt.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl rågkross
1 dl krossade linfrön
2 dl kokande vatten
2 dl rumsvarmt vatten
25 g jäst
1 dl lingonsylt eller röda vinbärssylt
1/2 dl vetegroddar
1/2 dl sesamfrön
1/2 msk salt
1 liter Vetemjöl Special
 UGN  200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  rågkross, linfrön och kokande vatten.
Låt stå minst 1 timme .
SMULA jästen i en bunke .
Häll över rumsvarmt vatten och rör tills jästen
löser sig .
Tillsätt linfröblandningen,  sylt, groddar, sesam -
frön, salt och det mesta av mjölet .
Arbeta degen tills den släpper skålens kant .
Låt jäsa ca 2 timmar .
PLATTA ut degen med mjölade händer  i en stor
långpanna .
Skär den i rutor .  Låt jäsa ca 40 minuter.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter.

LYCKA TILL !





Inga kommentarer: