lördag 16 november 2019
PÖLSA , 4 PERS.
HEJSAN !
När jag gick i grundskolan , fick vi äta i "bamba",
då serverades denna rätt .
Hur ska jag få ner detta,-tänkte jag ,- i början var det
inte lätt, men allteftersom tiden gick , så smakade det
riktigt gott . Tänk vad man kan vänja sig ändå !
MENYN serveras även idag på en del matställen !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl krossade korngryn
1 liter vatten eller grönsaksbuljong
2 ST finhackade råa gula lökar
2 dl finhackad rå blomkål
3 ST lagerbärsblad
1 tsk mejram
1 ST finhackad vitlöksklyfta
Buljongextrakt efter smak
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG korngrynen i blöt i hett vatten över natten.
Kokas nästa dag, tills kornen är mjuka .
Ta av grynen från värmen , lägg i löken, blomkålen
och kryddorna .Får sjuda upp .
Låt det hela dra i 10 minuter .
SERVERA med kokta eller inlagda rödbetor och persilja.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar