fredag 13 december 2019
ENKEL SURDEGSLIMPA , 3 BRÖD.
HEJSAN !
Den här limpan är käck att göra .
Du jäser surdegen under natten ,
så behöver Du bara jäsa bröden en gång.
HÄR ÄR RECEPTET :
DAG 1 :
50 g jäst
1 liter ljummet vatten
2 msk salt
12 dl fint rågmjöl
DAG 2 :
10 - 12 dl vetemjöl- BERTE QVARN
SÅ HÄR GÖR DU :
GAG 1:
RÖR ut jästen i en del av vattnet .
Tillsätt resten av vattnet, salt och rågmjöl.
Låt jäsa övertäckt ca 1 dygn .
DAG 2 :
ARBETA in så mycket vetemjöl att degen
blir smidig .
DELA degen i 3 delar och forma till avlånga limpor.
Låt jäsa ca 1 timme i avlånga folieformar .
GRÄDDA i 200 grader, ca 50 minuter - 1 timme.
Låt svalna på galler under bakduk .
Du kan blanda i 1 msk kummin före jäsning andra dagen .
Pensla med uppvispat ägg strö över lite kummin och grädda
i 200 grader ca 50 minuter .
GOD - JUL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar