fredag 27 december 2019
NYÅRSAFTON, 4 PORT.
HEJSAN !
ÖIJAREDSLAX MED ROMSÅS .
ÖIJAREDSLAX är en gravad, lättstekt fjärilskotlett
med broccoli, ris och ROMSÅS .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 - 500 g gravad lax
1 msk smör/margarin
SÅS :
3 dl fiskbuljong (tärning)
1 dl vispgrädde
1 msk smör/margarin
2 msk vetemjöl
2 msk röd stenbitsrom
salt, peppar
GARNERING:
1/2 citron
2 msk svart eller röd stenbitsrom
dill
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR den gravade laxen som fjärilskotletter.
Stek dem i lätt brynt matfett 2 - 3 min /sida.
KOKA fiskbuljong och grädde några minuter.
Gör en pastaredning av matfett och mjöl och
rör ner i buljongen .
Låt såsen koka ca 3 minuter .
Rör i den röda stenbitsrommen . Krydda.
LÄGG upp laxkotletterna på varma tallrikar
och garnera med en citronskiva, stenbitsrom
och en dillkvist .
SERVERA kokt broccoli, ris och romsåsen till .
GOTT NYTT ÅR !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar