måndag 11 februari 2019
HALLONGROTTEPAJ , 8- 10 BITAR.
HEJSAN !
mmm... ! Smaka på denna smarriga HALLONGROTTEPAJ
Pajdegen är underbart go'.
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g mjukt smör/margarin
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 msk äkta vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl-BERTE QVARN
5 dl hallonsylt
GARNERING :
1 msk florsocker
färska hallon
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Vispa smör/margarin, strösocker och vaniljsocker
ljust och fluffigt .
Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke och
sikta ner den torra blandningen i smör- och socker-
visp. Rör om väl .
TRYCK ut kakdegen i en pajform så att botten och
kanter täcks, ca 18 cm i diameter .
BRED ut hallonsylten över bottnen av kak-skalet.
Grädda HALLONGROTTEPAJEN mitt i ugnen
ca 30 minuter . Täck med aluminiumfolie om
kanterna börjar bränna vid. Låt svalna helt .
PUDRA över florsocker vid serveringen och garnera
med färska hallon.
En klick vispad grädde gör alltid susen !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar