söndag 24 mars 2019
KRÄMFYLLDA HAVREKAKOR , 20 ST.
HEJSAN !
Enkla havreflarn är väldigt goda i sig, men
med en ljuvlig vaniljfyllning blir de oemotståndliga.
HÄR ÄR RECEPTET :
175 g mjukt smör/margarin
1 1/2 dl strösocker
rivet skal av 1 apelsin
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 /2 tsk bikarbonat
FYLLNING :
100 g mjukt smör/margarin
ca 2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
125 g färskost t ex Philadelphia
GARNERING :
30 - 50 g mörk choklad
strimlat apelsinskal
UGN 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt apelsinskalet.
Blanda havregryn, mjöl och bikarbonat.
Rör ner det i smörblandningen.
DELA och rulla degen till ca 40 små bollar.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Platta till dem lätt .
GRÄDDA i mitten av ugnen, 6 - 8 minuter.
Låt svalna .
FYLLNING :
VISPA smöret krämigt och ljust.
Tillsätt florsocker och vanilj .
Vispa ytterligare några minuter .
Tillsätt färskosten och vispa till en slät kräm.
BRED krämen på hälften av kakorna.
Lägg samman .
GARNERING :
SMÄLT chokladen och ringla över kakorna
Strö eventuellt över lite apelsinskal.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar