tisdag 20 augusti 2019

ÄPPELKOMPOTT MED MJÖLK, 4 PORT .



                  HEJSAN !

Jag behåller de fiberrika skalen och
tar bara bort en liten del av kärnhusen .
Tvätta gärna äpplet innan Du använder det.

HÄR ÄR RECEPTET :
8 - 10 äpplen
3  dl  vatten
3  msk vatten
1 msk potatismjöl
1 kanelpinne
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL vatten  och  socker  i  en  kastrull  och
låt  det  börja  upp  medan Du  delar  äpplena
i  4 klyftor och  skär  bort det innersta av  kärn-
husen .
DELA  klyftorna  i  mindre  bitar  och  lägg  ner
dem  efter  hand  i  sockerlagen  + kanelpinne.
Rör  om  när  äpplebitarna  inte  längre  täcks  av
lagen,  det  förhindrar  att  de mörknar .
NÄR  allt  är  skuret  och  klart behöver  kompotten
bara  några  minuters  ytterligare  koktid - godast
om  det  inte är för genomkokt -  helst så DU
känner  äppelbitarna .  Plocka upp kanelpinnen.

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: