tisdag 20 augusti 2019
ÄPPELKOMPOTT MED MJÖLK, 4 PORT .
HEJSAN !
Jag behåller de fiberrika skalen och
tar bara bort en liten del av kärnhusen .
Tvätta gärna äpplet innan Du använder det.
HÄR ÄR RECEPTET :
8 - 10 äpplen
3 dl vatten
3 msk vatten
1 msk potatismjöl
1 kanelpinne
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL vatten och socker i en kastrull och
låt det börja upp medan Du delar äpplena
i 4 klyftor och skär bort det innersta av kärn-
husen .
DELA klyftorna i mindre bitar och lägg ner
dem efter hand i sockerlagen + kanelpinne.
Rör om när äpplebitarna inte längre täcks av
lagen, det förhindrar att de mörknar .
NÄR allt är skuret och klart behöver kompotten
bara några minuters ytterligare koktid - godast
om det inte är för genomkokt - helst så DU
känner äppelbitarna . Plocka upp kanelpinnen.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar